Opština Mladenovac

privredna publikacija

“M-PROINTEX” d.o.o.

El. pošta Štampa PDF

M-PROINTEX d.o.o.LIDER REGIONA U INDUSTRIJI NETKANOG TEKSTILA

Osnovna delatnost privrednog društva „M-PROINTEX“ je proizvodnja netkanih tekstila. Preradom sintetičih i prirodnih vlakana i  učvršćivanjem mehaničkim i hemijskim putem razvila se paleta netkanih tekstila određenih svojstava i tehničkih karakteritika koji svoju primenu nalaze u:

• Građevinskoj industriji (geotekstil, hidroizolacija „Bentoteh“)
• Autoindustriji (autopodovi, autotapete, termolep)
• Industriji nameštaja (filčevi za nameštajsku industriju)
• Obućarskoj industriji (tabanice, obućarski filčevi)

U proizvodnji netkanih tekstila najzastupljeniji su geotekstil. U građevinarstvu, kako u niskogradnji, tako i u visokogradnji, koriste se geotekstili koji danas imaju sve veću, gotovo nezamenljivu primenu.

Privredno društvo „M-PROINTEX“ d.o.o. Mladenovac osnovano je od strane preduzeća „M-Pofil“ d.o.o. Stara Pazova 2007. Godine. Time se  „MProintex“ priključio „Mprofil Grupaciji“ u kojoj su pored „M-Profila“ iz Stare Pazove nalazi i „M-Profil“ Zabok kao matično preduzeće, te „M-Steel“ iz Sarajeva, kao i predstavništvo „M-Profil“ u Mađarskoj. Sve firme iz „M-Profil Grupacije“ pripadaju građevinskoj industriji.

Našu proizvodnju kontinuirano kontrolišemo, unapređujemo i širimo asortiman proizvoda. Svi naši proizvodi su atestirani od strane vodećih preduzeća za kontrolu kvaliteta u Srbiji i ispunjavamo sve EN norme Evropske Unije.

„M-PROINTEX“ ima za cilj da kontinuiranim razvojem unapredi struku, poboljša kvalitet gradnje i aktivno učestvuje u očuvanju čovekove okoline i poboljšanju kvalitete življenja.
To smo i dokazali, razvojem novog proizvoda,hidroizolacije na bazi Bentonita, BENTOTEH-a. Hidroizolacioni materijal BENTOTEH je u potpunosti razvijen u pogonima naše fabrike od strane našeg stručnog tima i jedini smo proizvođači u regionu i u jugoistočnoj Evropi.

Naša vizija je da budemo pouzdan partner koji primenjuje najviše standarde poslovanja i garantuje visoki kvalitet proizvoda i usluga. Konstantnim usavršavanjem i razvojem „M-PRINTEX“ želi da bude lider regiona u industriji netkanog tekstila.

Za tri godine našeg postojanja, pokrivamo četri grane industrije: građevinsku, auto, nameštajsku i obućarsku, sa impresivnim brojem poslovnih partnera u Republici Srbiji i državama bivše Jugoslavije.


 

Info

“M-PROINTEX”

Preduzeće za proizvodnju netkanog tekstila

11400 Mladenovac, Kralja Petra I 334 L
Tel: 381 (0)11 8244-070; 8230-968
Fah: 381 (0)11 8233-317
Email: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
Web: www.m-prointex.com

Menadžment

Direktor: DUŠAN KORUNOSKI, dipl.inž.arhitekture

Rođen 29.10.1966. u Beogradu od oca Slobodana i majke Ljubice. Posle višegodišnjeg radnog iskustva u privatnom biznisu, 2009. godine imenovan za direktora „M-Prointeh'a“, Oženjen, živi sa porodicom u Beogradu.


 

BENTOTEKS-SLIKA-11BENTOTEKS-SLIKA-14BENTOTEKS-SLIKA-19IMG_1214SLIKE-FIRME-009SLIKE-FIRME-013bentotexbentotex1bentotex2halaveliki-panoi_1

Zanimljivosti 

Godine 1965, za jednu noć, “plavci” iz Vrbice buldožerom su prosekli “bulevar” tako da je ujutro pukao pogled ka Tehničkoj školi. Bulevar je potpuno završen 29.11.1980. a prva tri manja tipska solitera s desne i leve strane bulevara i dugačka zgrada preko puta obdaništa započete su pre 1967. godine. Tehnička škola je prva “izašla na brdo”, sagrađena 1961. pre probijanja bulevara. Zgradu, koja je u početku bila predviđena za osnovnu školu, gradio je “Režijski odbor opštine” po tipskom projektu a nadzorni organ je bio Bora Đermanović.