Opština Mladenovac

privredna publikacija

SAOBRAĆAJNO PREDUZEĆE „LASTA“ AD - POSLOVNA ORGANIZACIJA „LASTA-MLADENOVAC“

El. pošta Štampa PDF

Lasta LogoTRADICIJA I KVALITET

„Lasta Mladenovac“ je deo sistema Saobraćajnog preduzeća „Lasta,“ sa tradicijom dugom 40 godina. Na tržištu saobraćajne usluge prisutna je u prigradskom, lokalnom i gradskom prevozu opštine Mladenovac, sa 540 polazaka dnevno. Međugradskim linijama povezuje opštine Aranđelovac i Topolu sa Beogradom. Održava i međumesne polaske ka teritorijama susednih opština, koje su u funkciji lokalnog prevoza. U ugovorenom prevozu usluge pruža REIK „Kolubari“ i mladenovačkim osnovnim školama. Prisutna je i u vanlinijskom saobraćaju, gde su joj partneri turističke agencije, sportska društva, kulturne i društvene institucije i visokoškolske ustanove. Lasta-Mladenovac, je zvanični sponzor OFK „Mladenovac“ i OFK „Kovačevac“, a  mnogim sportskim društvima, drugim organizacijama i institucijama izlazi u susret sa povoljnom cenom i uslovima plaćanja.

„Lasta Mladenovac“ ima 304 zaposlena lica, raspolaže voznim parkom od 74 autobusa koji na godišnjem nivou prelaze 6.200.000 kilometara i ukupno prevezu 5.900.000 putnika. Uz kvalitet voznog parka, garancija za sigurno, bezbedno i udobno putovanje je i moderna tehnologija koja se primenjuje u objektima tehničkog održavanja. U savremenom Autocentru nalazi se: Hala tehničkog održavanja sa linijima za tehnički pregled i pranje vozila, čije usluge koriste i treća lica. Uz kvalitetan i stručan kadar održavanje tehničke ispravnosti je na nivou od 93% . U njenom sastavu je Autobuska stanica koja raspolaže sa 20 perona a čije usluge koriste i drugi prevoznici iz Srbije.
Potvrda kvaliteta usluge su i sertifikovani poslovni procesi u celom preduzeću. SP „Lasta“ je sertifikovana prema standardima ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004 za oblast pružanja usluga gradskog, prigradskog, međugradskog, međunarodnog, vanlinijskog i ugovorenog prevoza putnika, održavanja i tehničkog pregleda vozila. Sertifikat je izdala švajcarska sertifikaciona kuća SGS.
PO „Lasta Mladenovac“ pouzdan je partner u oblasti vanlinijskog prevoza putnika, jer raspolaže visokoturističkim autobusima savremene tehnologije .To su autobusi koji zadovoljavaju i najzahtevnije korisnike usluge-turističke agencije, obrazovne ustanove i druge institucije.Opremljeni su klima uređajima, audio i video opremom, a poseduju Euro 4 i Euro 5 motore.Kapaciteti autobusa za potrebe turističke usluge su od 32,50,57,64 i 84 sedišta, a prilagođavaju se traženom  nivou usluge. Prosečna starost autobusa za vanlinijski prevoz je 3 godine.

 


Info

SAOBRAĆAJNO PREDUZEĆE „LASTA“ AD

POSLOVNA ORGANIZACIJA „LASTA-MLADENOVAC“

11400 Mladenovac, M. Popovića 1
Tel/fah: 381 11 8236-033

Email: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
Web: www.lasta.rs

Menadžment

Generalni direktor: VELIBOR SOVROVIĆ, dipl. inž. saobrađaja

Rođen 1962. g.

Direktor prigradskog i gradskog saobraćaja: VLADAN MAKSIMOVIĆ, dipl.inž. saobraćaja

Rođen 1962.g.

Direktor PO Mladenovac: RANKO GOLUBOVIĆ, dipl. inž. saobraćaja

Rođen 1963.g.


 

Picture-024Picture-025Picture-026Picture-027Picture-047Picture-051Picture-052Picture-054Picture-055Picture-056Picture-058Picture-062

Zanimljivosti 

Godine 1965, za jednu noć, “plavci” iz Vrbice buldožerom su prosekli “bulevar” tako da je ujutro pukao pogled ka Tehničkoj školi. Bulevar je potpuno završen 29.11.1980. a prva tri manja tipska solitera s desne i leve strane bulevara i dugačka zgrada preko puta obdaništa započete su pre 1967. godine. Tehnička škola je prva “izašla na brdo”, sagrađena 1961. pre probijanja bulevara. Zgradu, koja je u početku bila predviđena za osnovnu školu, gradio je “Režijski odbor opštine” po tipskom projektu a nadzorni organ je bio Bora Đermanović.