Opština Mladenovac

privredna publikacija

TURISTIČKA ORGANIZACIJA MLADENOVCA

El. pošta Štampa PDF

Turistička organizacija Mladenovca osnovana je 26.januara 2006. godine radi vršenja poslova razvoja, očuvanja, zaštite i promocije turističkih vrednosti mladenovačke opštine.
Glavni stožeri turističke ponude Mladenovca su prirodni potencijali, banja Selters sa nadaleko poznatom i cenjenom mineralnom vodom, planina Kosmaj, jezero Rabrovačko i Markovačko, idealni za ribolov, šetnju i rekreaciju.

Lečenje u Selters banji obavlja Institut za rehabilitaciju Beograd-odelenje Selters u Mladenovcu, koje je opremljeno najsavremenijom medicinskom opremom za dijagnostiku i lečenje.
Kosmaj je planina izuzetne prirodne lepote. Na Kosmaju postoji više sakralnih objekata od kojih su najpoznatiji manastiri Pavlovac, Tresije i Kastaljan. Kosmajsko područje ima turističko-izletničku funkciju i predstavlja neiscrpan turistički potencijal. Lovni turizam  je u usponu zahvaljujući Lovačkom udruženju ”Kosmaj”.
Na području mladenovačke opštine nalazi se veliki broj kulturno-istorijskih spomenika od kojih su neki zaštićeni kao spomenici kulture od izuzetnog značaja za državu.  

 


Info

TURISTIČKA ORGANIZACIJA MLADENOVCA

11400 Mladenovac, Kralja Petra I 175
tel: 011 8244-000; 8244-001

Email: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
Web: www.tom.co.rs

Menadžment

 

FIDANKA JELAČADirektor: FIDANKA JELAČA

Rođena je 28.07.1951.godine u Velesu (Makedonija). Otac Vančo, majka Vera. Profesor je pedagogije i jugoslovenske književnosti.
Kao urednik radila u fabričkom listu Kiro Čučuk u Velesu, a u Koprivnici uređivala privredni list ”Izvor”.
Na području Mladenovca radila kao pedagog u obdaništu, a u TV Mladenovac kao direktor i glavni i odgovorni urednik. Jedno izvesno vreme bila je novinar privatnog nedeljnog lista ”Pečat”.
U decembru 2006. godine imenovana za direktora TO Mladenovca.
Udata, majka sina Kristijana (1980) i kćerke Biljane (1985). Politički aktivna u Demokratskoj stranci.


 

010203DS2IMG_0067IMG_0074IMG_0080Img_0193[1]Kad[1]Man_Pavlovac05Obilisk-despot-stevan-lazarevic-3Picture-007Picture-036bazenbukovickabanjadeckoikonejezero-Markovac-1kosmaj_zimi-(2)mld11-03park_seltersspomenikkosmajvarovnice-(1)vrbica-(1)

Zanimljivosti 

Godine 1965, za jednu noć, “plavci” iz Vrbice buldožerom su prosekli “bulevar” tako da je ujutro pukao pogled ka Tehničkoj školi. Bulevar je potpuno završen 29.11.1980. a prva tri manja tipska solitera s desne i leve strane bulevara i dugačka zgrada preko puta obdaništa započete su pre 1967. godine. Tehnička škola je prva “izašla na brdo”, sagrađena 1961. pre probijanja bulevara. Zgradu, koja je u početku bila predviđena za osnovnu školu, gradio je “Režijski odbor opštine” po tipskom projektu a nadzorni organ je bio Bora Đermanović.