Opština Mladenovac

privredna publikacija

CENTAR ZA KULTURU MLADENOVAC

El. pošta Štampa PDF

CENTAR ZA KULTURU MLADENOVACPRAVO U CENTAR

U srcu Mladenovca, na samo 40 km od centra Beograda, nalazi se centar koji emituje
neiscrpnu  stvaralačku energiju,  dom svih umetnosti, „sigurna kuća“ muzičara, slikara i pisaca, dinamični tvorac i noseći stub kulturnog života grada – CENTAR ZA KULTURU MLADENOVAC.

U jedinstvnom kompleksu višenamenskog prostora, ukupne površine od preko 1.300 m2,
svakoga dana raspliće se  živopisni kolorit raznovrnih umetničkih izraza, koje  kroz redovne izložbe, filmske projekcije, koncerte, pozorišne predstave,tribine, književne programe i kreativne radionice, ovaj Centar daruje svom gradu.
Uz redovne programe, Centar je osnivač i pokretač manifestacija i projekata od  kojih neki, kao npr.“ Likovna kolonija“, mesto susreta likovnih stvaralaca iz zemlje i regiona, ulaze u treću deceniju svog  postojanja.  Pozorišni festival „Teatar u jednom dejstvu“ datira još od 1975.godine,  pokrenut od grupe entuzijasta, danas predstavlja reprezentativan skup  gostujućih pozorišta iz Beograda i drugih gradova Srbije, u čijim predstavama Mladenovčani uživaju početkom Oktobra svake godine.
A od Juna 2010, Centar za kulturu je domaćin „World Mladenovac Music Festival“ ,festivalu svetske muzike, koja je poslednju deceniju doživela neverovatnu ekspanziju na planetarnom nivou. Tokom cele godine, posetioci Centra imaće priliku da uživo čuju i vide tradicionalne i izvorne zvukove naroda sveta, a ovaj veseli i  duhom bogati festival otvorio je virtuozni norveški sastav “Bengalo”.
Za kraj našeg skromnog prikaza ovog Centra bogatog umetničkim dešavanjima, ostavili smo „Centar urbane kulture“ – prvi i jedini projekat te vrste u regionu, posvećen muzici, pozorištu, plesu i ekspperimentalnim manifestacijama, otvoren za sve slobodoumne i kreativno progresivne organizacije i pojedince, kojima nastoji obezbediti uslove za stvaranje, negovanje i ispoljavanje njihovih ideja i pogleda najširoj publici.
Zbog svega ovoga, reći ćemo samo – PRAVO U CENTAR!


Info

CENTAR ZA KULTURU MLADENOVAC

Vojvode Putnika 7
11400 Mladenovac
Tel/fah: 011 8231-230
Email: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
Web: www.ckm.co.rs

Menadžment

 

NENAD LJUBENOVIĆNENAD LJUBENOVIĆ, magistar fine umetnosti

Rođen 1977.god. u Beogradu, od oca Milisava i majke Ljubice.
Diplomirao na Fakultetu „Petar Ilič Čajkovski„ (Ukrajina), na odseku harmonika i kompozicija, gde stiče titulu Magistra fine umetnosti.
Redovni je profesor na muzičkoj školi „Dr.Vojislav Vučković“, na predmetu harmonika.
Pored klasične muzike, zaljubljenik je i u elektronsku muziku, a komponovao je i muziku za pozorišne predstave i tv emisije.
Juna 2009.godine Skupština grada Beograda, imenovala ga je za direktora Centra za kulturu Mladenovac.
Oženjen Jelenom, profesorkom violine, sa kojom ima sina Andreja.

 

 


Picture-016Picture-050Pozorisni-festivaldeca-na-kolonijihleb-2hleb-horhleb-januarhlebizlozba-radionica1jan-Nenad-Glisicknj.-vecekoncert-kolundzija-2muralprogramsa-otvaranjasvetosavska-akademijazarko-stankovic-2znak-likovne-kolonije

Zanimljivosti 

Opština Mladenovac u periodu 1945-1955. sastojala se samo od varoši Mladenovac. Od 1955. do 1957. opština Mladenovac se sastojala od varoši Mladenovac, Sela Mladenovca, Međulužja i Rajkovca.