Opština Mladenovac

privredna publikacija

JAVNO KOMUNALNO PREDUZEĆE “MLADENOVAC”

El. pošta Štampa PDF

JAVNO KOMUNALNO PREDUZEĆE MLADENOVACONI SE BRINU O VODOSNABDEVANJU, ČISTOĆI I LEPOTI MLADENOVCA

Odlukom Narodnog odbora opštine Mladenovac decembra 1953. Godine, osnovana je Gradska komunalna ustanova koja je počela sa radom 1. januara 1954. godine, kao preteča današnjeg JKP „Mladenovac“. Od tada do današnjih dana preduzeće je više puta menjalo ime, ali je delatnost manje više ostala ista, delatnost koja je od vitalnog značaja ѕa funkcionisanje grada i života građana:

-    proizvodnja i distribucija vode za piće,
-    korišćenje i održavanje vodovodnog sistema,
-    uklanjanje otpadnih i atmosferskih voda kanalizacijom, održavanje kanalizacije i kanala za otpadne vode,
-    sakupljanje, odvoz i deponiranje smeća i otpadaka,
-    čišćenje, polivanje ulica, staza i parkirališta,
-    uređivanje i održavanje grobalja i pružanje svih vrsta pogrebnih usluga (ukop, prevoz posmrtnih ostataka u zemlji i inostranstvu, pogrebna oprema i dr.),
-    uređenje i održavanje parkova, zelenih i rekreacionih površina,
-    izvođenje građevinskih radova niskogradnje-gradskih cevovoda (vodovoda i kanalizacije) i drugih objekata iz komunalne delatnosti.
Javno komunalno preduzeće „Mladenovac“ ima 264 stalno zaposlena radnika čiji je rad organizovan kroz tri sektora:Sektor vodovod i kanalizacija; Sektor čistoća, zelenilo i pogrebne usluge; Sektor zajedničkih službi.
Ovo Javno preduzeđe poseduje dovoljan broj potrebne opreme i mehanizacije, dobru organizaciju poslovanja, dovoljan broj stručnog kadra i vrlo uspešan menadžment, što predstavlja garanciju da će i u narednom periodu predstavljati jedno od najuspešnijih kolektiva u opštini na zadovoljstvo zaposlenih u njemu, kao i svih građana opštine Mladenovac.


Info

JAVNO KOMUNALNO PREDUZEĆE “MLADENOVAC”

11400 Mladenovac, ul. Živomira Savkovića 32

Tel: 011 8231-422 centrala
011 8231-167 gen.direktor
Faks: 011 8231-161

Email: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
Web: www.jkpmladenovac.co.rs

Menadžment

 

OLIVERA MAKSIMOVIĆdirektor: OLIVERA MAKSIMOVIĆ, dipl. inž. tehnologije

Rođena 23.04.1956.g. u Kusadku. Osnovnu školu i gimnaziju završila u Mladenovcu. Godine 1980. diplomirala na Tehnološkom fakultetu u Beogradu.
Sedamnaest godina radila u preduzeću ”Keramika” od pripravnika do generalnog direktora. Od 1997. godine radi u JKP ”Mladenovac” na rukovodećim poslovima, Od 2004. godine imenovana za direktora.
Udata, majka jednog deteta. Član DSS i član Opštinskog odbora.

 

 


001Picture-006Picture-011Picture-015komunalno-07komunalno-08komunalno-09komunalno-10komunalno-11komunalno-12komunalno-13komunalno-14komunalno-15komunalno-16komunalno-17komunalno-18

Zanimljivosti 

Opština Mladenovac nazivala se grad u posleratnim godinama (1945-1947), a nalazila se u srezu Mladenovac koji je obuhvatao skoro sva sela današnje opštine. U periodu 1947-1955. opština Mladenovac se nalazi u Kosmajskom srezu koji je oformljen od sreza Mladenovac i sreza Sopot, sa sedištem u Mladenovcu u Acovićevoj zgradi.