Opština Mladenovac

privredna publikacija

ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ МЛАДЕНОВАЦ

Ел. пошта Штампа ПДФ

Центар за културу МладеновацПРАВО У ЦЕНТАР

У срцу Младеновца, на само 40 км од центра Београда, налази се центар који емитује

неисцрпну  стваралачку енергију,  дом свих уметности, „сигурна кућа“ музичара, сликара и писаца, динамични творац и носећи стуб културног живота града – ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ МЛАДЕНОВАЦ.

У јединствном комплексу вишенаменског простора, укупне површине од преко 1.300 м2,

свакога дана расплиће се  живописни колорит разноврних уметничких израза, које  кроз редовне изложбе, филмске пројекције, концерте, позоришне представе,трибине, књижевне програме и креативне радионице, овај Центар дарује свом граду.

Уз редовне програме, Центар је оснивач и покретач манифестација и пројеката од  којих неки, као нпр.“ Ликовна колонија“, место сусрета ликовних стваралаца из земље и региона, улазе у трећу деценију свог  постојања.  Позоришни фестивал „Театар у једном дејству“ датира још од 1975.године,  покренут од групе ентузијаста, данас представља репрезентативан скуп  гостујућих позоришта из Београда и других градова Србије, у чијим представама Младеновчани уживају почетком Октобра сваке године.

А од Јуна 2010, Центар за културу је домаћин „World Mladenovac Music Festival“ ,фестивалу светске музике, која је последњу деценију доживела невероватну експанзију на планетарном нивоу. Током целе године, посетиоци Центра имаће прилику да уживо чују и виде традиционалне и изворне звукове народа света, а овај весели и  духом богати фестивал отворио је виртуозни норвешки састав “Bengalo”.

За крај нашег скромног приказа овог Центра богатог уметничким дешавањима, оставили смо „Центар урбане културе“ – први и једини пројекат те врсте у региону, посвећен музици, позоришту, плесу и експперименталним манифестацијама, отворен за све слободоумне и креативно прогресивне организације и појединце, којима настоји обезбедити услове за стварање, неговање и испољавање њихових идеја и погледа најширој публици.

Због свега овога, рећи ћемо само – ПРАВО У ЦЕНТАР!

Инфо

ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ МЛАДЕНОВАЦ

11400 Младеновац, Војводе Путника 7
Тел/факс: 011 8231-230
Email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Web: www.ckm.co.rs

Менаџмент

НЕНАД ЉУБЕНОВИЋ
Директор: НЕНАД ЉУБЕНОВИЋ, магистар фине уметности

Рођен 1977.год. у Београду, од оца Милисава и мајке Љубице.
Дипломирао на Факултету „Петар Илич Чајковски„ (Ukrajinia), на одсеку хармоника и композиција, где стиче титулу Магистра фине уметности.
Редовни је професор на музичкој школи „Др. Војислав Вучковић“, на предмету хармоника.
Поред класичне музике, заљубљеник је и у електронску музику, а компоновао је и музику за позоришне представе и тв емисије.
Јуна 2009.године Скупштина града Београда, именовала га је за директора Центра за културу Младеновац.
Ожењен Јелeном, професорком виолине, са којом има сина Андреја.

 

 


Picture-016Picture-050Pozorisni-festivaldeca-na-kolonijihleb-2hleb-horhleb-januarhlebizlozba-radionica1jan-Nenad-Glisicknj.-vecekoncert-kolundzija-2muralprogramsa-otvaranjasvetosavska-akademijazarko-stankovic-2znak-likovne-kolonije

Занимљивости 

Општина Младеновац у периоду 1945-1955. састојала се само од вароши Младеновац. Од 1955. до 1957. општина Младеновац се састојала од вароши Младеновац, Села Младеновца, Међулужја и Рајковца.