Opština Mladenovac

privredna publikacija

АБС МИНЕЛ ТРАФО

Ел. пошта Штампа ПДФ

АБС МИНЕЛ ТРАФОКомпанија АБС Минел је тренутно највећа и најуспешнија компанија из комплекса електромашиноградње у Србији. Послује у оквиру компаније АБС Електро, међународне групе компанија која је пословно присутна на три континента, у преко 20 земаља и која има преко 4 000 запослених.
У саставу АБС Минела на територији Србије послује седам компанија: АБС Минел Трансформатори, АБС Минел Трафо, АБС Минел Фепо, АБС Минел Електроопрема, АБС Минел Електроградња, АБС Минел Контактне мреже и АБС Минел Инжењеринг, са преко 1100 запослених.

Компанија АБС Минел Трафо из Младеновца основана је 1958. године и има преко 300 запослених.

Вишедеценијско искуство у пројектовању, изради, испитивању и сервисирању уљних и сувих дистрибутивних трансформатора, пригушница, трансформатора специјалне намене, аутотрансформатора, регулационих трансформатора, трансформатора за уземљење разлог су пословања ове компаније ван граница наше земље.
Преко  70% производа ове компаније пласирано је на тржишта ЕУ, Африке, Јужне Америке и Азије. Захваљујући примени савремених техника и метода пројектовања и конструисања, као и употреби најквалитетнијих материјала, омогућена је израда трансформатора са високим степеном искоришћења и минималном буком у раду, уз поуздану дистрибуцију и стабилне перформансе електричне енергије.
АБС Минел Трафо са успехом производи више типова трансформа­тора са мотаним ШИНД­РА језгром. Производњом ових трансформатора проширен је производни асортиман, а самим тим je проширена и могућност да се са новим производом на постојећа и нова тржишта оствари конкурентска предност. Ради се неколико прототипова трансформатора са мо­таним ШИНДРА језгром (SHINGLE CORE).

АБС Минел Трафо има успостављен систем менаџмента квалитета у складу са захтевима стандарда ISO 9001 и ISO 14001, као и многобројне сертификате за производњу, који су проверени од стране акредитованих лабораторија у складу са IEC, ГОСТ и другим међународним и националним стандардима.

Добар спој традиције, квалитета и модернизације производа и услуга, карактеришу ову компанију као препознатљив бренд, у овој области производње електроопреме, не само у Србији, већ и у Европи.


 

Инфо

АБС МИНЕЛ ТРАФО

Улица Краља Петра I 332, 11400 Младеновац, Србија
Тел: +381 (11) 824 1700
Факс: +381 (11) 824 1778
Email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Web: www.abselectro.com


 

859_5965859_5969860_6010EDC-100-10-No1IMG_0210IMG_0594IMG_0916Izolatori-i-HermetickiPicture-004minel-4

Занимљивости 

Године 1965, за једну ноћ, “плавци” из Врбице булдожером су просекли “булевар” тако да је ујутро пукао поглед ка Техничкој школи. Булевар је потпуно завршен 29.11.1980. а прва три мања типска солитера с десне и леве стране булевара и дугачка зграда преко пута обданишта започете су пре 1967. године. Техничка школа је прва “изашла на брдо”, саграђена 1961. пре пробијања булевара. Зграду, која је у почетку била предвиђена за основну школу, градио је “Режијски одбор општине” по типском пројекту а надзорни орган је био Бора Ђермановић.